ABLAATIO KONEMALLIT

Ablaatiolaser koneet

GF valmistaa useita eri kokoluokkia, joista saatavilla sekä kolmiakselinen että viisiakselisen versio.
Pienimmän koneen liikealue X600mm Y400mm Z300mm ja vastaavasti suurin on neljän metrin liikkeellä  X4000mm Y3000mm Z1500mm
Teholuokat 20W/50W/100W

Saatavan sekä normaali kuitulaserilla (Ytterbium) sekä Femto laserilla (Ultrashort pulsed Laser Source IR 1030nm). MAhdollisuus myös yhdistää samaan koneeseen molemmat laserpäät.
Koneissa on sekä mekaaninen mittaprobe, että optinen kameramittaus.

Oleellinen osa järjestelmää on ohjelmisto jolla laseria hallitaan. Periaatteessa tuodaan haluttu kappaleen 3D malli, sekä erillinen halutun lainen pintakuviotiedosto. Koneen ohjelmisto yhdistää nämä ja tekee koneelle NC-ohjelman annettujen tietojen ja mittauksien mukaan.

 

Kaikki GF konetyypit ja mallit ovat paletoitavissa ja ne voidaan varustaa automaattisella paletinvaihdolla. Ablaatiolaser on hyvä esimerkki työstömenetelmästä, joka ei sellaisenaan välttämättä korvaa muita menetelmiä, vaan toimii täydentävänä elementtinä esimerkiksi koneistuksen ja kipinätyöstön rinnalla. Kappale voi olla koko valmistusprosessin ajan samalla paletilla, ja palettia siirretään koneesta toiseen automaattisesti. Näin jokaisesta menetelmästä käytetään ainoastaan juuri sitä osuutta mikä on kyseisen menetelmän vahvuus.