KIPINÄKONEET

Alkureikäkipinäporat ja kipinäyksiköt

Kipinäporat

-GFMS kipinäporat
-OCEAN Technologies kipinäporat
-Sure First siirrettävät kipinäyksiköt

Sähköinen poraus mahdollistaa vaativien reikien tekemisen myös niihin materiaaleihin mihin normaalit porat eivät pysty tai poraus on kohtuuttoman hankalaa, esimerkiksi karkaistu teräs tai kovametalli, erilaiset PCD ja titaani materiaalit ja yhdisteet.

Huomattava että porattavien reikien kokoluokka voi olla esimerkiksi karkaistuun teräkseen 0,10mm, jolloin normaali lastuava työstö on vähintäänkin haastavaa.

Toimitamme sekä manuaali-, että CNC alkureikäkoneita, varustettuna tarpeen mukaan elektrodivaihtajalla ja lisäakseleilla. Esimerkiksi 5-akselisia kipinäporia käytetään monissa aerospace sovelluksissa, suuttimissa, ja medikaalipuolen sovelluksissa suoraan vaativien tuotantokappaleiden valmistuksessa.

 

Esimerkkejä käyttökohteista löytyy vaativien kappaleiden valmistuksesta lentokoneteollisuudessa ja prosessiteollisuuden mittalaitteissa. Näissä pienien mutta pitkien reikien tarvetta on monissa kriittisisä koneen osissa.

Lankasaha on lähes poikkeuksetta sovellus joka vaatii vierelleen kipinäporan alkureikien valmistukseen. Tyypillisesti alkureikien koko lankasahauksessa on noin 0,3-1,5mm

 

Meillä on uusien kipinäporien lisäksi tarjolla myös käytettyjä koneita. Kannattaa kysyä mikäli tarve ei ole suuri mutta kuitenkin ajoittainen, joten halutaan löytää ratkaisu mahdollisimman edullisesti.

 

Kipinäyksiköt jyrsinkoneisiin

-ALBIEZ Sparkomat kipinäyksiköt
-Sure First kipinäyksiköt

Kuinka monesti on pora tai kierretappi katkennut kesken kiireisen kappaleen valmistuksen, ja tietysti aina kun on kiire. Jos kappale on pieni ja kevyt, on se helppo siirtää ja viedä työpisteeseen missä katkennut pora poistetaan, mutta valitettavasti sama vahinko sattuu ajoittain myös suurissa kappaleissa. Esimerkiksi paperikoneen tela tai laivan moottorin runko on hankala kiikuttaa remonttipajaan.

Molempiin löytyy meiltä helppo ratkaisu, ja monesti vieläpä sama laite soveltuu molempiin tarkoituksiin.

Helposti siirrettävä kipinäyksikkö voidaan kiinnittää niin ison jyrsinkoneen karalle, työstökeskuksen karalle, kun vaikka vanhan säteisporakoneen pinoliin. Toimitamme myös erityisesti kipinäyksikölle tehtyä syöttöjalustaa, jolloin se toimii täysin itsenäisenä yksikkönä.

Laitteita löytyy eri teholuokissa ja kokoonpanoissa, tarpeen mukaan.